Procesbegeleiding in allerlei vormen

Ik bied procesbegeleiding in de vorm van:

Mijn werk is divers maar voor mijn gevoel vormt het één geheel. Bij alle interactie met anderen gaat het steeds om dezelfde dingen. Om beïnvloeden, om vertrouwen en om zoeken naar balans. Soms kracht inzetten, soms kracht vermijden.Of het nu om individuele begeleiding gaat of om een grote organisatie, mijn aandeel is procesbegeleiding; met verschillende doelen en middelen katalysator zijn in het proces.

1. Teambuilding

IMG_1169Heb je een nieuwe groep geformeerd? Of heb je een bestaand team dat anders moet gaan werken? Ga dan een dag of een dagdeel aan de slag. Ik breng mijn kennis in van groepsontwikkeling en groepsdynamica. Met speelse oefeningen leren we het unieke van de groep aan te voelen. Het resultaat is groei en ontwikkeling van het zelfsturend vermogen. Geen groep is hetzelfde.

Ik werk zowel met teams die zichzelf dreigen te verliezen als met teams die een impuls zoeken voor een nieuwe taak. Voor deze laatste heb ik een teamstimuleringsdag ontwikkeld. Bel me voor meer informatie hierover.

2. Communicatie

Op verschillende manieren werken aan het verbeteren van de communicatie. Individueel, in een kleine groep of met iedereen. In een langer traject of eenmalig. In de vorm van observatie, feedback en advies of in de vorm van trainingen zoals:
> Presentatietraining
> Gesprekstechniek voor:

  • vergaderingen
  • solliciatiegesprekken
  • voorlichtings- en adviesgesprekken

3. Afstudeerbegeleiding

Het Afstudeerhotel biedt een uniek en intensief begeleidingstraject voor studenten die vastlopen in de laatste fase van hun studie of promotietraject.

4. Acrobatiek

In de Acropraatshow combineer ik acrobatiek met het verhaal van een bedrijf of organisatie. In een op maat gemaakt programma laten acrobaten zien welke thema’s er spelen. Dit zorgt voor veel herkenning. Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor je symposium of bedrijfsdag.

Niet alleen gebruik ik acrobatiek in mijn werk als psycholoog, ik ben daarnaast ook acrobatiekdocent en geef buiten mijn eigen vaste lesgroep workshops in (en soms buiten) Europa.
Een bijzondere combinatie van acrobatiek en groepsdynamiek vindt ieder jaar plaats tijdens de Acrobuilding